آرشیو خرداد ماه 1403

طراحی و ساخت تجهیزات فراصوت در زمینه های مختلف

نحوه عملکرد جوش التراسونیک


جوش التراسونیک پلاستیک یا جوش پلاستیک اولتراسونیک

جوشکاری اولتراسونیک روشی است متداول و پر کاربرد در کشور های صنعتی و پیشرفته. این نوع جوشکاری بیشتر برای قطعات پلاستیکی و گاهی اوقات قطعات فلزی کاربرد دارد. خدمات جوش التراسونیک در دسته بندی روش های جوشکاری با گرم کردن داخلی مکانیکی است. این نوع جوشکاری شامل ۵ مرحله زیر میباشد:

۱. Surface Preparation یا آماده سازی سطح:

این مرحله شامل براده برداری میباشد. چراکه وجود لبه های اضافی و آلودگی باعث افت کیفیت جوشکاری می شود.

۲. Heating یا گرم کردن:

در این مرحله از انرژی امواج فراصوت با فرکانس های بیشتر از ۲۰ تا ۷۰ کیلو هرتز استفاده می کنند.

۳. pressing یا فشردن:

زمانی که دو قطعه کار به اندازه کافی گرم شدند باید به یکدیگر فشرده شوند. این فشار توسط سیستم هورن(شیپوره) دستگاه های جوش ایجاد می شود.

۴. Intermolecular Diffusion یا آمیزش بین مولکولی

تماس دو قطعه کاری که گرم شده اند و در آستانه ذوب شدن قرار دارند و به یکدیگر فشرده می شوند فرصت را برای آمیزش مولمول های دو قطعه کار با یکدیگر آغاز می کند.

۵. cooling یا خنک کردن

انجماد و سرد شدن محل جوشکاری، آخرین مرحله است و در این مرحله، پلیمر ها ساختار خود را که در قبل از جوشکاری داشته اند دوباره به دست می آورند.

۰ ۰

تاریخچه جوش پلاستیک التراسونیک

تاریخچه جوشکاری التراسونیک

جوش التراسونیک در دهه ۱۹۴۰ میلادی ساخته شد. این دستگاه به منظور جوشکاری ترموپلاستیک و جوش پلاستیک ابداع شد. این ساخته در سال ۱۹۶۵ توسط دو دانشمند.با نام های سیمور لینسلی و رابرت سولوف به ثبت رسید.

بعد از ثبت این اختراع، رابرت سولوف شرکتی تاسیس کرد. این شرکت که Sonics & Materials نام داشت اکنون یکی از شرکت ها و پیشرو در زمینه فناوری فراصوت میباشد. این افراد در ادامه راه خود توانستند اولین.پرس مافوق صوت را در صنعت اسباب بازی ایجاد کنند.

از سال ۱۹۸۰ به طور مکرر از این روش جوشکاری، در صنعت خودروسازی استفاده شد. این روش، یک روش موقت در دیگر صنایع نیز به شمار میرود. در ادامه قصد داریم همه چیز درباره جوش پلاستیک التراسونیک را برای شما توضیح دهیم.

جوش پلاستیک التراسونیک

جوشکاری پلاستیک فراصوت یکی از جدیدترین روش‌های اتصال ترموپلاستیک‌ها است. این روش بسیار سریع بوده و در عرض چند دهم ثانيه اتصال جوش را به وجود می آورد. از امواج فراصوت با فرکانس زیاد و دامنه کم برای ایجاد گرما، ذوب کردن ترموپلاستیک‌ها و کامپوزیت‌های ترموپلاستیکی در ناحیه اتصال و ایجاد جوش استفاده می شود.